Het is leuk om mee te doen aan buitenlandse fotowedstrijden en -salons.
Het geeft je een kick als je je naam ziet staan bij de ‘geaccepteerden’ en nog mooier als deze in de catalogus wordt afgedrukt of op CD wordt geplaatst. Iedere deelnemer, wel of niet geaccepteerd ontvangt altijd de catalogus of CD-Rom met beelden en de complete uitslag. Op deze wijze krijg je nog iets terug van je inschrijfkosten.
Spannend is het als de uitslagkaart in de brievenbus valt of per e-mail in je mailbox.
‘Behoor ik tot de geaccepteerden?”
‘Heb ik mogelijk een prijs gewonnen?’Wat betekenen al die titels, sterren en andere toevoegingen achter je naam?

Wat betekenen al die titels, sterren en al die andere toevoegingen achter je naam?

B.M.K. (Bondsmeesterklasse) is een titel die de Fotobond geeft voor uitzonderlijke collecties van 12-15 foto's.
Er is ook de mogelijkheid omaan het Landelijk Mentoraat L.M. deel te nemen of Kandidaat B.M.K. (12 foto's) te worden.
Hier zie je de voorwaarden om mee te kunnen doen.

AFIAP en EFIAP zijn een paar van de onderscheidingen die Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP) geeft voor acceptaties bij buitenlandse wedstrijden en salons.

MP, CP, PTD, PID en ND zijn een paar van de divisies van de Photographic Society of America (PSA) waarin sterren zijn te behalen met foto's in deze categoriën.

RISF en EH.ISF zijn een paar van de onderscheidingen die Image Sans Frontière (ISF) geeft voor acceptaties of prijzen behaald in internationale wedstrijden.

GPU-Cr zijn een paar van de onderscheidingen die Global Photographic Unionl (GPU) geeft voor acceptaties of prijzen behaald in internationale wedstrijden.

- Ik zou weleens meer willen weten over deze organisaties.

Waar kan ik dat vinden?
Hier lees je er alles over enz..

- Ik zou weleens mee willen doen. Hoe gaat dat dan? Waaraan moet ik voldoen?
Waaraan moeten mijn foto's voldoen? Ben ik daar wel goed genoeg voor?
lees je alles over meedoen aan deze wedstrijden.

- Waar kan ik inschrijfformulieren vinden?
Hier kun je alle formulieren downloaden, kijk bij ‘Laat je inspireren, doe mee’.

- Heb je nog vragen?
Stel ze gerust aan de Commissaris Buitenlandse Dienst van de Fotobond
Theo van der Heijdt, e-mail: fiap@fotobond.nl

Probeer het eens!
Als je het niet probeert weet je het nooit !